Share on Facebook Share on Twitter Share on Linkedin

 

Το βιομηχανικό στυλ για τον εσωτερικό χώρο του σπιτιού έχει γίνει πολύ δημοφιλές τα τελευταία χρόνια, ειδικά μεταξύ των νεότερων γενεών.Η μοναδική συλλογή της Casalgrande Padana.

 

Βιομηχανικό στυλ για το σπίτι με κεραμικά Casalgrande Padana.

 

Αυτός ο τύπος σπιτιού εμφανίστηκε για πρώτη φορά στις ΗΠΑ γύρω στη δεκαετία του 1970, ως απάντηση στην επείγουσα ανάγκη για στέγαση χαμηλού κόστους: βιομηχανικά κτίρια, αποθήκες και εγκαταλελειμμένα εργοστάσια μετατράπηκαν για οικιακή χρήση. Ενώ από τη μία είναι δύσκολο να μιμηθούμε πιστά την αμερικανική γοητεία, από την άλλη, αυτή η τάση εισήγαγε ένα νέο τρόπο: βιομηχανικό κομψό στιλ, που χαρακτηρίζεται από ένα συνδυασμό τυπικού αμερικάνικου στυλ και μια σύγχρονη εμφάνιση. Πώς μπορούμε λοιπόν να αναδημιουργήσουμε αυτήν την εμφάνιση, με τη βοήθεια δαπέδων;

Τυπικά στοιχεία βιομηχανικού στιλ περιλαμβάνουν δάπεδα από τσιμέντο σε λεπτές αποχρώσεις, ή πλακάκια με επίστρωση από ξύλο, κατά προτίμηση με ελάχιστες αρθρώσεις για να εξασφαλιστεί μεγαλύτερη συνέχεια. Τα εκτεθειμένα τούβλα, δοκοί, αγωγοί και αγωγοί, μεγάλα παράθυρα, τραχιές περιμετρικοί τοίχοι με ελαφρύ γύψο, ψηλές οροφές και ημιώροφοι είναι άλλα ξεχωριστά χαρακτηριστικά. Τα έπιπλα συνήθως περιλαμβάνουν αντικείμενα που δίνουν έμφαση στις ατέλειες της μπογιάς και της συγκόλλησης.

Δημιουργήστε ένα βιομηχανικό ύφος με κομμάτια απο τις συλλογές της Casalgrande Padana.

 

Flooring: Manhattan Soho
Flooring: Manhattan Soho
Flooring Beton Mud
Flooring Beton Mud
Flooring Antique Wood Black Antique
Flooring: Antique Wood Black Antique
Flooring: Wood White
Flooring: Wood White

 

Για τους λάτρεις του στυλ της μεγαλούπολης , συνιστούμε να διατηρήσετε την ίδια εμφάνιση σε όλο το χώρο - από το σαλόνι έως το υπνοδωμάτιο, καθώς και την κουζίνα και το μπάνιο - χωρίς να συνδυάσετε το βιομηχανικό στιλ με άλλους τύπους επίπλων

 

pietre etrusche amb tuscania.jpg 1200x0 q80 crop subsampling 2 upscale

 Το αγαπημένο χρώμα για ένα σπίτι βιομηχανικού στιλ είναι φυσικά το γκρι: σε όλους τους τόνους, ταιριάζει όμορφα με το μέταλλο των λαμπτήρων και το λευκό, το μπεζ ή το μαύρο από έπιπλα, τοίχους και δάπεδα. Για το σαλόνι, προτείνουμε το πέτρινο δάπεδο από πορσελάνη από τη συλλογή Pietre Etrusche: Tuscania , είναι ο ιδανικός συνδιασμός για τον ουδέτερο τόνο των τοίχων και των υπόλοιπων επίπλων, δημιουργώντας μια απλή, φωτεινή ατμόσφαιρα.

 

steeltech amb antracite nat.jpg 1200x0 q80 crop subsampling 2 upscale

 Για να δημιουργήσετε μια μοναδική κουζίνα, προτείνουμε τα πλακάκια από πορσελάνη από μεταλλική επίδραση από τη συλλογή Steeltech στο Antracite: τα χρώματα του χάλυβα και η απροσδιόριστη συνέπεια των μεταλλικών οξειδώσεων καθιστούν τις επιφάνειες από κεραμικά, ιδανικές για να φέρουν μια πρωτότυπη αφή σε χώρους κουζίνας.

 

antique wood amb white con decoro.jpg 1200x0 q80 crop subsampling 2 upscale

 Όπως σε κάθε άλλο χώρο του σπιτιού, στο υπνοδωμάτιο, η επιλογή των πλακιδίων δαπέδου και τοίχου είναι μεγάλης σημασίας, επειδή επηρεάζει όλες τις άλλες επιλογές που κάνουμε, όσον αφορά τόσο τα έπιπλα όσο και τα αξεσουάρ: η πρότασή μας είναι πλακάκια ομοίωμα ξύλου από τη συλλογή Antique Wood σε λευκό, σε συνδυασμό με απλά έπιπλα και ένα κρεβάτι με απλό σιδερένιο σκελετό σε παρόμοιο τόνο με τα σεντόνια.

 

country wood amb tortora 20x120 25x151.jpg 1200x0 q80 crop subsampling 2 upscale

Δεδομένης της ιδιαίτερης φύσης του, μια εμφάνιση σε βιομηχανικό στιλ για το μπάνιο απαιτεί επίσης προσοχή σε φινιρίσματα, συνδυασμούς και λεπτομέρειες. Για να δημιουργήσουμε μια εμφάνιση που να είναι λειτουργική και πρακτική, και να μπορούμε να κάνουμε παράλληλα την έκπληξη, επιλέξαμε να πάτωμα και τοίχους με κεραμικά ομοίωμα ξύλου από τη συλλογή Country Wood - Tortora και ανακυκλωμένο ξύλο και ως βάση για το νιπτήρα αλλά και ένα είδος ειδικού σημείου για πετσέτες και λοιπά αντικείμενα. Κατά τη διάρκεια της ημέρας, ένα μεγάλο παράθυρο επιτρέπει το φυσικό φως μέσα, ενώ τη νύχτα, χάρη στο απαλό φως της οροφής, μπορεί να δημιουργηθεί μια όμορφη ατμόσφαιρα.

Το χαρακτηριστικό στύλ σε αυτό το διαμέρισμα σοφίτας ανοιχτού χώρου, είναι οι μεγάλοι ανοιχτοί χώροι, τα ψηλά ταβάνια, τα μεγάλα παράθυρα και ορισμένα βιομηχανικά στοιχεία που διατηρούνται, όπως τα φινιρίσματα από ακατέργαστο σκυρόδεμα και τα εκτεθειμένα τούβλα.

 

Ακολουθούν τρεις ιδέες εμπνευσμένες από την ιδέα της σοφίτας, η πρώτη διαθέτει ένα δάπεδο με πλακάκια λωρίδα από τη συλλογή Antique Wood in Black, που χαρακτηρίζεται από τη διαφοροποιημένη υφή των φλεβών που «δημιουργούνται» από το πέρασμα του χρόνου.

Στο πάτωμα και στους τοίχους του δεύτερου είναι πλακάκια από τη συλλογή Pietre Etrusche στο Sovana, εμπνευσμένα από τους ζεστούς τόνους της γης, ενώ το τρίτο παράδειγμα διαθέτει δάπεδο τσιμέντου-εφέ από τη συλλογή Beton στο Mud. Και οι τρεις περιπτώσεις δίνουν έμφαση και χαρακτήρα της μεγαλούπολης, δηλαδή του αστικού κομψού στυλ.

 

 • Flooring: Antique Wood Black
  Flooring: Antique Wood Black
 • Flooring and coverings: Pietre Etrusche Sovana
  Flooring and coverings: Pietre Etrusche Sovana
 • Flooring: Beton Mud
  Flooring: Beton Mud

   

   

   

   

   

   

   

   

  Relate Articles

  © Savvides Group. All Rights Reserved.
  Website Designed & Developed by webarts