Share on Facebook Share on Twitter Share on Linkedin

Η Ideal Standard ανακοίνωσε με υπερηφάνεια ότι τα Joy και Conca, δύο προϊόντα από τις συλλογές Atelier, έχουν αναγνωριστεί από διεθνούς φήμης βραβεία σχεδιασμού.

Το Joy, ένα καθαρό και μοντέρνο εξάρτημα βρύσης, έχει κερδίσει ένα iF DESIGN AWARD, ενώ ο νιπτήρας Conca έχει λάβει τόσο το iF DESIGN AWARD όσο και το Red Dot Design Award.

Οι συλλογές Atelier είναι το αποτέλεσμα της αποκλειστικής συνεργασίας της Ideal Standard με το διάσημο ιταλικό στούντιο σχεδιασμού Palomba Serafini Associati και αντιπροσωπεύουν τη δέσμευση της Atelier να διαμορφώσει το μέλλον της σύγχρονης ζωής μέσω του σχεδιασμού. Ο συνιδρυτής του PS+A Roberto Palomba, ο οποίος επαναδιορίστηκε ως διευθυντής σχεδίασης της Ideal Standard, πήρε έμπνευση από την πλούσια κληρονομιά του κατασκευαστή κατά την ανάπτυξη των συλλογών, συμπεριλαμβανομένων των εξαρτημάτων Joy tap και της κεραμικής λεκάνης Conca, με στόχο να φέρει κοντά καινοτομία και ομορφιά για ένα διαχρονικό αποτέλεσμα.

 

Joy Awards 03a

 

Αισθητικά, το Joy αντλεί από βοτανικά μοσχεύματα, με ένα μονόχρωμο σχέδιο εξασφαλίζοντας ένα μοντέρνο κομμάτι, το οποίο καθαρίζεται εύκολα και διατίθεται σε τέσσερα εντυπωσιακά φινιρίσματα: “chrome”, “silver storm”, “brushed gold” και “magnetic grey”. Η απόλυτη απλότητα του Joy το καθιστά εξαιρετικά ευέλικτο, γι αυτό ταιριάζει σε μια μεγάλη ποικιλία στυλ μπάνιου και συμπληρώνει τόσο τετράγωνα όσο και στρογγυλά κεραμικά. Αποτελεί, επίσης, μια βιώσιμη επιλογή, αφού μειώνει την κατανάλωση νερού στα 5L/min, ενώ η πρωτοποριακή κεραμική κασέτα δίσκου FirmaFlow της Ideal Standard επιτρέπει τις καλύτερες ρυθμίσεις θερμοκρασίας για μια πιο άνετη εμπειρία χρήστη.

Conca WTsule

 

 Η σειρά Conca Ceramics είναι μέρος της ευρύτερης συλλογής Conca, η οποία περιλαμβάνει χάλκινα είδη, έπιπλα και μπανιέρες.

Οι οργανικές καμπύλες και οι αισθησιακές λεπτομέρειες είναι ο πυρήνας της Conca, με προηγμένες τεχνολογίες που επιτρέπουν όχι μόνο νέα επίπεδα “καθαρότητας” στο σχεδιασμό λόγω των λεπτών γραμμών της λεκάνης, αλλά και μια βελτιστοποιημένη και περιβαλλοντικά συνειδητή χρήση πρώτων υλών. Παρά το γεγονός ότι σχεδιάστηκε για σύγχρονο τρόπο ζωής, η Conca έχει επίσης τις ρίζες της στην πλούσια σχεδιαστική ιστορία του Ideal Standard, έχοντας εμπνευστεί από την ομώνυμη κλασική συλλογή, σχεδιασμένη από τον Paolo Tilche το 1972.

Οι μοναδικές και καινοτόμες σχεδιαστικές προσεγγίσεις των δύο προϊόντων Joy και Conca είδαν την ανεξάρτητη κριτική επιτροπή στο iF DESIGN AWARD και παρέλαβαν το περιζήτητο βραβείο. Ο εκπληκτικός, μινιμαλιστικός σχεδιασμός της Conca εντυπωσίασε επίσης τους κριτές του Red Dot Design Award, οι οποίοι το παρουσίασαν με τη σεβαστή σφραγίδα της ποιοτικής σχεδίασης.

 

Conca Awards 01a

 

Ο Roberto Palomba, συνιδρυτής του PS+A και διευθυντής σχεδίασης στο Ideal Standard, δήλωσε: «Είμαστε χαρούμενοι που κερδίσαμε αυτά τα πολύ σημαντικά βραβεία, τα οποία αναγνωρίζουν τη σκληρή δουλειά και την αφοσίωση που έχει καταβληθεί για να εδραιώσει τη θέση του Ideal Standard ως ηγέτη στο σχεδιασμό. Αυτά τα βραβεία μας ενθαρρύνουν να συνεχίσουμε σε αυτήν την πορεία ».

 

Relate Articles

Relate Articles

© Savvides Group. All Rights Reserved.
Website Designed & Developed by webarts